Uczniowie klas drugich i trzecich mieli okazję uczestniczyć w spotkaniu z przedstawicielami firmy McDonald's  Karoliny i Piotra Sokół - franczyzobiorczyzobiorcami McDonald’s Polska.

Skąd wziął się pomysł na biznes gastronomiczny?

„Karolina Sokół: Obydwoje z mężem wychowaliśmy się w rodzinach przedsiębiorców. Sami też marzyliśmy o tym, żeby prowadzić swój biznes, ale brakowało nam trzech bardzo ważnych rzeczy: pomysłu, kapitału i doświadczenia. W czasie studiów podejmowaliśmy się różnych prac po to, żeby zrozumieć, co najlepiej z nami rezonuje. Przełom nastąpił, kiedy wyjechaliśmy na wymianę studencką do USA i tam mieliśmy okazję pracować w sieciach gastronomicznych. Zrozumieliśmy, że to obszar, w którym chcemy się rozwijać. Gastronomia to nie tylko pyszny posiłek i uśmiechnięta obsługa, ale też cały szereg wydarzeń, które się muszą zadziać, żeby gość ten posiłek otrzymał. Logistyka, ceny, marketing, produkcja. I najważniejsze – zarządzanie dużą grupą ludzi.”/ Forbes Women/

 Podczas spotkania z menedżerami MOP Budykierz i Przyjmy omówiono różnorodne możliwości rozwoju zawodowego w tej globalnej firmie, a także zaprezentowano ścieżki kariery i programy dla młodych pracowników.

Uczniowie zadawali pytania dotyczące pracy w dynamicznym środowisku oraz dowiedzieli się, jak wygląda codzienność w tak dużej organizacji.

Spotkanie było inspirującą lekcją praktyki zawodowej, od której często uczniowie zaczynają swoją przygodę z rynkiem pracy.

Dziękujemy za spotkanie Paniom: Angelice Sienickiej, Iwonie Górskiej, Oliwii Godlewskiej oraz Dorocie Wrzeszcz i Justynie Wilczewskiej